WE SHIP WORLDWIDE
GRATIS VERZENDING VANAF 85 EURO

Fair Eco Wear

 

ONZE AANPAK

Zo milieuvriendelijk mogelijk en onder menswaardige omstandigheden produceren, eerlijk en met liefde, dat vinden wij belangrijk. Okimono tekende daarom in juli 2016 het IMVO-convenant voor Duurzame Kleding en Textiel, CKT – powered by SER. Ben je geïnteresseerd in onze voortgang op dit gebied? Bekijk de Okimono tussenstand.

Onze hoogwaardige eco-katoenen shirts, hoodies en sweaters laten wij maken bij een confectieatelier in Portugal, onder goede arbeidsomstandigheden en tegen leefbaar loon. Ze zijn GOTS-gecertificeerd, van ruwe vezel tot en met het verfbad, en worden bedrukt in Portugal of bij een drukkerij in Elst.

Lees hier meer over het IMVO CONVENANT, CKT en ONZE PRODUCTIE.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

Om zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te kunnen ondernemen hanteert Okimono een Zero tolerance-beleid ten aanzien van de volgende criteria:
Geen gebruik van kinderarbeid
Geen gebruik van dwangarbeid
Veilige en gezonde werkomstandigheden
Juridische arbeidscontracten
Betaling van leefbaar loon
Vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen
Geen discriminatie van werknemers
Geen excessieve werkuren

ECO-KATOEN

De eisen voor biologische natuurvezels liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld.
(bron: keurmerkenwijzer, milieu centraal)

RECYCLE LOVE: JOUW SHIRT VOOR ONZE PLANEET

Okimono is blij met jou als trouwe klant én met de aarde. Omdat we zuinig willen zijn op allebei, wijzen we je graag op ons eigen t-shirthulpprogramma 'Recycle Love'. Kom naar de Okimono Store in Arnhem om jouw versleten shirt in te ruilen voor een korting van €7,50 op een vervangend exemplaar of zelfs  €15,- op een prachtig 'Recycle Love'-shirt. Wij zorgen op onze beurt dat het oude modelletje liefdevol de recyclemolen in gaat en niet in de eerste de beste verbrandingsoven belandt. Bovendien doneren wij voor ieder ingeleverd shirt €2,50 voor de wereldwijde aanplant van nieuwe bossen door Trees For All!

Okimono zegt: waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen