WE SHIP WORLDWIDE
VERZENDING NL €3,95 - GRATIS vanaf €89

Tussenstand IMVO en Okimono

SAVE MY PLANET

Okimono tussenstand

In 2016 geleden tekende Okimono het IMVO-convenant voor Duurzame Kleding en Textiel (CKT). Tijd voor een tussenstand.

Zo milieuvriendelijk mogelijk en onder menswaardige omstandigheden produceren. Dat is mooi, maar vanzelf gaat dat zeker niet.

Wij hebben overtuigend ‘ja’ gezegd tegen het steeds verder verbeteren van onze productieprocessen en het geven van openheid daarover. Vanuit het convenant wordt scherp gemonitord of wij ons houden aan onze afspraken en welke vorderingen we maken: doen we wat we zeggen, hoe doen we dat en liggen we nog op schema? En ieder jaar stellen zij en wij onze doelen opnieuw bij, natuurlijk.

Onze processen

Gelukkig maakt de goede samenwerking met onze Portugese agent en producent Free Season het mogelijk meer inzicht te krijgen en verder te werken aan nog betere oplossingen voor al onze eco-katoenen artikelen. Onze T-shirts, hoodies en sweaters zijn nu GOTS-gecertificeerd van vezel tot en met verving. Aanpak van de andere onderdelen van de productie – zoals printen, labelen en verpakken – en het zelf bezoeken van de productielocaties is hier de volgende stap. Voor onze wielerkleding starten wij komend jaar eenzelfde proces. En het beoordelen van de goede arbeidsomstandigheden is vanzelfsprekend onderdeel van het proces.

Convenant maakt meer mogelijk

Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich aan bij het convenant, inmiddels zo’n 89. Enerzijds maakt dat het voor steeds beter mogelijk om samen op te trekken met andere bedrijven en zo de productieprocessen verder te verbeteren. Aan de andere kant kan nu vanuit het convenant nog beter samenwerking worden gezocht met belangrijke internationale spelers.

Zo werd eerder al de verbinding aangegaan met het Duitse Bündnis für nachhaltige Textilien en nu wordt bekeken met de Sustainable Apparel Coalition (SAC). Ook is het convenant pas nog een alliantie aangegaan met de Open Apparel Coalition, waardoor de productielocaties van alle aangesloten bedrijven sinds juni in één lijst zijn opgenomen in de Open Apparel Registry, OAR, een internationale en openbare online database van textielproducenten. Okimono heeft er bovendien voor gezorgd dat je daar ook de specifieke eigen lijst van productielocaties kunt vinden en natuurlijk staan ze ook op onze eigen site: …. Made by

Meer weten over het IMVO-convenant CKT? Klik dan hier 

Okimono zegt: waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen